Blog

14 råd om at bryde parforholdet

Er du klar?

Føles kærligheden slidt?

Du har næsten besluttet dig. Du tror, du vil skilles. Men hvad sker der? Kan man forberede sig på, hvordan det opleves og føles? Hvordan bliver det at ”komme hjem”, når ens partner ikke er der mere? Hvordan bliver det at skrive under på skilsmissepapirerne og sende dem ind? Vil man endnu engang komme i tvivl og tænke ”hvorfor sker det lige for mig” – bliv lidt klogere af de 14 råd om at bryde parforholdet.

14 gode råd og observationer

14 råd om at bryde parforholdetHer følger en liste over 14 ting, der kan være gode at kende til, inden man møder dem.

Forhold af større eller mindre betydning, alt afhængig af den aktuelle situation.

Registreringer fra en række personer, der hver især har gennemgået en skilsmisse.

Samlet over lang tid fra mere end 1.300 coachingsamtaler.

De synes alle, det havde været lidt lettere, hvis de havde kendt disse 14 råd om at bryde parforholdet, inden de gennemførte skilsmissen:

14 råd:

1. Vent ikke længere end nødvendigt.

Du behøver ikke vente i evigheder for at få en skilsmisse. Spilder du et år eller to i et dårligt forhold, spilder du måske 3-4 % af dit dyrebare liv! Og som bekendt – du lever jo ikke evigt.

2. Lad være med at se spøgelser.

Du må ikke lade dig besætte af de endeløse dystre og værst tænkelige scenarier.

3. Find redningsbæltet frem

Du vil føle dig følelsesmæssigt knust i et stykke tid, også selvom det er dig, der ønsker skilsmissen.

4. Hold hovedet koldt

Du vil et stykke tid måske opleve dig selv som en fiasko. Også selvom, det var dig, der gik. Vi har vel alle et ønske om, at ægteskabet skal vare resten af livet. Men husk på – intet i livet er jo statisk.

5. Giv ikke afkald på dine rettigheder

Du skal ikke give alt fra dig for at bevare en god relation. Ej heller, hvis du føler at bruddet er din skyld. Skyldfølelsen går over, og du er berettiget til halvdelen.

6. Få styr på delingen med det samme

Det er næppe så svært at få tingene delt, som du måske frygter. Så snart det er gjort bliver alting nemmere – også at se fremad.

7. Giv dig tid til at slikke sårene

Det gør ondt at bryde familien – og smerten kan vare et stykke tid. Men den forsvinder i takt med, at livet bliver bedre. Fra tid til anden kan den naturligvis poppe op igen.

8. Være forberedt på ubehagelige reaktioner

Der er som bekendt ikke langt fra kærlighed til had. Du kan blive overrasket over at opleve, hvor ondskabsfuld din x-partner kan opføre sig. Men det sker trods alt sjældent.

9. Forklar børnene, at dit valg også handler om omsorg

Det er altid smertefuldt for børnene – uanset alder. Men, hold fokus på alternativet. At leve i et parforhold der ikke fungerer, kan få langt værre konsekvenser. Husk på du er også rolle model for dem, så du skal gå foran med et godt eksempel.

10. Mærk efter – og glæd dig

Selv et par år efter skilsmissen, kan det ske, dine tanker går tilbage til noget af det, der gjorde ondt i ægteskabet.

Du vil opleve, at sårene læges mere og mere og til sidst kun føles ubetydelige. Så glæd dig over, hvor langt du er kommet.

11. Forbered dig på en helt ny udfordring

Du gør dig ingen tanker om, hvor ondt det gør, at acceptere en ny kvinde i dine børns liv. En anden kvinde, der ”leger mor” for dine børn, når de er sammen med deres far. Eller omvendt – en anden mand, der ”leger far” for dine børn.

12. Hold ud og glæd dig

Tiden efter skilsmissen kan ind i mellem synes hård. Men – du skal vide, at det bliver bedre. Meget bedre. Alt det positive venter lige om hjørnet, du skal blot få øje på det og tage imod det.

13. Hold kursen og værdigheden

Du er nødt til at forblive tro mod dig selv. Kæmp for det, du tror på. Hold altid hovedet højt uanset hvad, der sker igennem og efter skilsmissen.

14. Vælg den rigtige dør

Efter skilsmissen har du principielt to muligheder. Du kan vælge døren til et bittert liv fyldt med vrede og selvmedlidenhed. Eller du kan vælge døren til lykken, hvor du trives og konstant støder på nye muligheder i livet.

Kan du selv?

Mange af ovennævnte 14 råd om at bryde parforholdet, kan være svære at tumle selv. Det kan være meget vanskeligt helt alene at beslutte sig for en skilsmisse. Det kan også føles meget ensomt at realisere beslutningen og overskue gennemførelsen.

Her kan jeg som coach guide dig sikkert gennem hele forløbet – fra dine første overvejelser til den ultimative beslutning. Jeg kan hjælpe dig med at finde ud af, om du skal gå hele vejen. Og bliver det resultatet, kan jeg støtte dig gennem hele forløbet, så du slipper for de værste knubs. Jeg vil støtte dig, så du vedbliver at holde dig fast i dine egne mål og ønsker – også når det ser mest vanskeligt ud.

De 14 råd om at bryde parforholdet er kun smagsprøver på erfaringer og råd, som jeg undervejs i forløbet vil dele med dig. Værdifulde erfaringer fra mit eget liv – og erfaringer baseret på mere end 1.300 coaching samtaler med klienter.

Jeg har med udgangspunkt i mine mange coachingsamtaler samlet et onlinekursus, som du med fordel kan se inden du tager en beslutning, lad de 30 videoer hjælpe dig igennem til en afklaring. Bestil nu:

Test dit parforhold her

Når tvivlen nager og usikkerheden kommer snigende, kan det være en god ide at teste sig selv.

Indhent et tilbud