Blog

Frustreret over dit liv?

Bliver du styret af dit tankemylder?

Føler du dig fastlåst?

Frustrationer – den ene dag glad, den anden dag ked af det. Kender du det? Hvad skal du med dit liv, din partner, dit job?

De fleste af os har helt sikkert oplevet det, – at blive frustreret over sit liv – og det er også ok for en kortere periode, men sidder du fast i umindelige tider og kan ikke komme videre, er det ikke godt.

Erfaringer

Frustreret?Frustreret? Jeg har prøvet det flere gange i mit liv, og ser det og så fra folk der kommer til mig. (Jeg er udviklingscoach og arbejder for mennesker der har brug for at udvikle sig i livet).

Senest med Hanne (opdigtet navn), der var frustreret og følte sig magtesløs over sine måske manglende følelser over for sin mand, var det blot en 40 års krise, eller stak det meget dybere? Hvad skulle hun med sit liv fremover? Børnene var ved at være store og havde ikke så meget behov for hende længere. Så hvad skulle hun fremover fokusere på? Hvordan skulle hun komme videre??

Hvad gør frustrationer ved dig?

Det er en naturlig del af livet, men på samme tid drænende og hård. Det værste ved frustrationer er:

  • Det fastholder og fastlåser dig, så du ikke handler!
  • Det tapper dig for energi!
  • Det slører din dømmekraft!
  • Det er svært at prioritere i udfordringerne, og få dem løst!

3 step til at komme videre

Jeg har ofte brugt nedenstående 3 step – som du også vil kunne anvende:

Step 1:

Beslut du vil handle!! Du vil ud af denne frustrations-boble. Det lyder enkelt, for selvfølgelig, det er jo det, du vil. På den anden side, er det meget nemmere, i sine tanker, at fortsætte med at komme brænde på bålet – dvs. komme med eksempler for sig selv på det man er frustreret over. ”Nu har han igen ikke tømt opvaskemaskinen, ikke købt ind, ikke givet mig en lille overraskelse, chefen har igen ikke anderkendt mit store arbejde…… ”.

Hjernen er et vanedyr, og har det i virkeligheden meget nemmere med at vedblive med det den plejer – i dette tilfælde at vedblive med at beklage sig, uden at agere på det. At skifte vanen ud med en mere konstruktiv aktionsplan er ikke helt nemt! Så derfor er det første skridt at VILLE det. At ville handle og ændre status quo.

Kom videre – nu! Kom ud af dine frustrationer!
Det kan være utroligt svært at holde fast i sig selv – hver dag og hele tiden. Derfor kan det være en god ide at få hjælp til at komme igang med processen og få den fuldført. Af en, hvis eneste formål er at hjælpe og støtte dig til at gøre det, der er bedst for dig. Prøv på egen krop, hvad det vil sige at blive coachet af mig. Bestil en coaching samtale og lad os komme i gang nu.

Step 2:

Prioriter benhårdt! Tag det nemmeste/vigtigste/hurtigste først – dit valg, hvad der passer dig bedst og hold fast i det. Læg de andre problematikker mentalt ned i en kasse, læg låg på, og tving dig selv til ikke at tænke på dem, mens du handler på din første prioritet.

Igen – din hjerne, den kan meget, men vil helst gøre en ting af gangen (også selvom du er kvinde…). Derfor gør det så nemt som muligt, giv den en ting at håndtere. Presser de andre problematikker sig på, så læg den oprindelige ned i sin boks og tag en anden op, sørg for så vidt muligt kun at håndtere en problematik af gangen.

Step 3:

Manglende målSæt et mål og fokuser på det! Det er svært at styre et skib, når man ikke ved hvilken havn man skal til – ellers ender det som kattens råd til Alice (i Wonderland), hvor Alice har spurgt om hjælp til at finde vej: Katten spørger: ”Hvor skal du da hen”? Alice svarer: ”Det ved jeg ikke”.  Katten svarer ”så er det ligegyldigt, hvilken vej du tager”.

Målet kan være et til/fravalg af fx ægteskab eller job, men er du ikke afklaret om hvad du vil endnu, vil målet være at blive afklaret.

Giv dig selv en realistisk målsætning – både i tid og beskrivelse. Dette er vigtigt for at undgå, du falder tilbage til før step 1, og for at kunne fejre din succes, når du lykkes at komme i mål. Det er vigtigt at fejre sine succeser – det gælder ikke kun i sportsverdenen og i erhvervslivet, men også for dig personligt!: Det giver en helt speciel glæde, at vide man lykkes. Sørg derfor også at skrive det ned, så du løbende kan følge med i dine egne fremskridt, og holde dig selv fast.

Ka’ selv eller få hjælp?

Jeg ved disse 3 step virker, udfordringen kan være at klare det helt selv. Hanne kom igennem disse step, med mig ved sin side, og de bragte hende den afklaring og nye liv, hun havde brug for, og har i dag et liv i harmoni og afklaring. Hanne arbejder nu selv med opgaverne, hver gang hun tager sig selv i at gå i selvsving med frustrationer, der får lov at vokse sig store uden der sker noget fremskridt.

Derfor, mener du det alvorligt, sørg for at få professionel hjælp, hvis du vil videre hurtigt! Book en coaching samtale nu, og få værdi med det samme.

Tænk på da du var barn, kunne du måske godt have lært dig selv at gå og stå, men det gik noget nemmere, da Far og Mor hjalp og støttede dig på vej, – og du undgik nogle af de værste fejltagelser, det er lidt det samme med en coach ved sin side.

Test dit selvværd her

Tvivler du ofte på dig selv og dit eget værd? Synes du alle andre ofte er bedre, sødere og sjovere end du? Så kan det være en god ide at teste sig selv. 

Indhent et tilbud