Blog

Problemer i parforholdet

Dilemmaet

Nu er det nok!

Kan du genkende følelsen, når du hører bilen i indkørslen eller fodtrinene på trappen – kommer der et dybt suk? Føler du, at dine problemer i parforholdet irriterer dig mere og mere:

  • At du bliver irriteret over småting, du aldrig tidligere har set – måden der spises på, fortællingen af de samme jokes, …
  • At du hellere bliver på arbejdet, for det er nu en gang nemmere og mindre problemfyldt?
  • At du ikke orker endnu engang at tage diskussionen om, hvis tur det er til at gøre rent eller købe ind?

Men på den anden side er du heller ikke afklaret og kan sige – så går jeg? For så slemt er det jo heller ikke. Der er jo også hensynet til børnene. Og hvad med vennerne, vil du tabe alle dem eller bare nogen af dem? Og familien – du mister måske – højst sandsynligt tilgangen til halvdelen og du har kendt dem alle i rigtig mange år og holder af dem.

Støtte og hjælp

Problemer i parforholdet

Det kan være svært at tale med nogen som helst omkring det.

Enten fordi de er vildt involveret selv – venner, veninder, familie eller kollegaer på arbejdspladsen – det er måske også for langt at gå i tilliden til dem?

De er jo heller ikke upartiske?

Hvordan finder du vejen?

Løsningen er enkel – enten bliv og fix eller gå og start forfra! Men vejen derhen og finde den gode løsning er ikke ligetil. Og det allervigtigste er, at løsningen bliver den helt rigtige for dig.

At komme ind og finde frem til det kræver åbenhed, ærlighed over for dig selv, tillid, en direkte og ikke nødvendigvis trøstende tilgang, men en der tør sige til og fra (hvis du taler med en ven/veninde).

Vil du løse det selv eller?

Kan eller vil du ikke tale med andre om hvordan du bedst finder den rette løsning, så start med at skrive: Skriv, hvad der gør dig glad, og hvad der gør dig ked af det. Både hvad gør dig glad/ked af det, når du er alene og sammen med din partner.

Prøv, hvis det er muligt, at tænke tilbage på, hvad du faldt for – er det der stadig, eller har tidens tand ændret både dig og din partner? Overvej, hvis du kunne få det tilbage, ville du så blive?

At leve med problemer i parforholdet over lang tid – over mange år er opslidende og gør dig sur og irritabel – du kender sikkert til det, så gør noget – nu!

Onlinekursus

Har du brug for noget input, gode råd og overvejelser inden du går videre, så køb mit onlinekursus. Her bliver du ved hjælp af mere end 30 små videoer hjulpet igennem de fleste overvejelser. Det vil hjælpe dig til at holde fokus og reflektere over det væsentlige.

Test dit parforhold her

Når tvivlen nager og usikkerheden kommer snigende, kan det være en god ide at teste sig selv.

Indhent et tilbud