Blog

Skilles – nu eller aldrig?

Nu eller aldrig?

Er det alt for nemt at vælge skilsmisse?

Få her 4 råd til at hjælpe dig videre i processen – Skilles – nu eller aldrig – og bliv mere afklaret med dig selv.

Sandheden og medierne

Medierne flyder over med advarsler om det er alt for nemt at blive skilt, og at alt for mange vælger denne løsning! Højst sandsynligt skrevet af nogen, der ikke selv har gennemgået en skilsmisse! Det er ikke den nemme udvej og absolut ikke et valg, der blot tages, fordi man er lidt uenig, eller lidt utilfreds med sin partner – det manglende toiletbræt/make up rester i vasken osv.

Som udviklingscoach, hvor jeg hjælper mænd og kvinder til at beslutte, om de vil skilles eller prøve at redde parforholdet, oplever jeg ofte, at tvivlen, usikkerheden om at tage beslutningen om skilsmisse eller ej, er svær, meget svær og det tager oftest meget lang tid, faktisk helt optil flere år. Vi vil jo i virkeligheden allerhelst blive, hvis det på nogen måde kan lade sig gøre.

Udsagn fra andre

Her er samlet lidt af de udtalelser og fortvivlede udsagn, jeg oftest hører, samt råd på vejen til at komme videre:

 • Jeg kan ikke leve med den manglende ømhed og anerkendelse
 • Jeg kan ikke leve med surheden, bebrejdelserne og hidsigheden
 • Jeg kan ikke leve med den manglende refleksion i livet
 • Jeg kan ikke leve med det manglende engagement i vores fælles liv
 • Jeg kan ikke leve med at jeg (eller vi) ikke har lyst til hinanden og derfor ikke har sex mere

Hovedet er også fyldt med:

 • Er jeg ikke bare lidt forkælet, er det så slemt?
 • Skylder jeg ikke ham/hende og børnene at blive?
 • Hvorfor er der ikke bare en pille, så jeg kan elske ham/hende igen?
 • Det er synd for børnene, at de skal blive nomade-børn
 • Veninder der siger: at ”græsset ikke er grønnere på den anden side af hegnet”


Alt sammen munder ud i: Skilles – nu eller aldrig?

At miste sig selv i et forhold

1. Hvad venter du på?

Er du den alt for pæne pige eller dreng, der holder dig selv tilbage og ikke lever livet?

Skilles – nu eller aldrig?

Venter og venter. På hvad?

 • Venter på at den anden tager beslutningen, for det vil være det nemmeste?
 • Venter på, at han/hun faktisk allerede har en affære?
 • Venter på, du pludselig vågner op og ser på din partner med fornyet interesse, sådan bare ud af det blå?
 • Venter på børnene flytter hjemmefra?
 • Venter på den runde fødselsdag, ferien eller andet er overstået?

Vid med dig selv og gør op, hvor længe du vil vente. Giv dig selv en deadline – en måned, 3 måneder ½ år, men sæt en grænse for, hvor lang tid du vil gå i dette limbo. Når tiden så er gået, og du ikke synes du er kommet videre, er det måske fordi du ikke er parat til at gå, måske har du brug for at ”give forholdet en chance til”. Gør det, men gør det bevidst og tag så endeligt en beslutning.

Er alt ok igen, eller kan du acceptere at livet er sådan eller er det nu du skal handle? Det vigtigste er at være bevidst om hvad du gør og ikke gør, og ikke bare lade tingene gå sin gang.

Ikke at tage en beslutning er også at tage en beslutning! Husk det!

2. Leverpostej eller kaviar?

Mange mennesker går igennem et langt liv på denne ”leverpostej-agtige” måde, uden at være rigtig tilfreds, men blot går rundt i et limbo. Men hvorfor skal man det? Hvis vi fx gennemlever 18-20 år, mens børnene bor hjemme, med en partner som vi i virkeligheden ikke elsker, og først reagerer, når børnene flytter hjemmefra – har vi spildt ca 10-15 % af vores liv!

Vi har kun et liv!

Hvad tænker børnene?

Og børnene takker dig ikke, når de besøger dig på plejehjemmet – når du bliver gammel – og du fortæller, at du valgte at blive hos deres Far/Mor for deres skyld!! De vil nærmest synes du er lidt patetisk!

I stedet gælder det om at tage ansvar for dit eget liv. Ikke at vælte ud af parforhold, jobs og venskab blot der er en lille kurre på tråden, men fra tid til anden tage livet op til overvejelse og reagere, når noget ikke er godt mere. Ændre det, eller forlade det!

Er du på rette spor?

Stop op, også selvom du tilsyneladende har det godt og vurder om du stadig er på rette spor og hvis ikke, find ud af hvorfor og reager på det.

3. Revurdering af ”strategiplaner”

Sammenligner man et liv med en virksomhed – så lægger man både privat og på job, planer og gennemfører dem. Mens der i virksomheden løbende udarbejdes strategiplaner, der jævnligt tages op til overvejelse, gør man det ikke i ”livet”.

I livet lægger man måske højst planer i ungdommen om at tage en uddannelse, finde en partner, måske få et barn eller to. Men så stopper det også her.

Livets strategi planer

Sjældent tages livets” strategiplaner” og drømme op til overvejelse, før livet næsten er gået ”konkurs”. Det er faktisk vigtigt, at du undervejs tager mål og drømme op til overvejelse. Har du mulighed for at redde det, er det nu, du skal slå til. Det er nu du skal overveje og beslutte: Skilles – nu eller aldrig?

Fælles drømme?

Har du og eventuelt din partner for nylig talt om Jeres drømme i livet og er du i det hele taget klar over dine drømme? Og klar over din partners drømme? Det er nu, inden I mister hinandens kærlighed, at I se om der stadig er fælles værdier og tanker om fremtiden.

4. Er du konstant utilfreds? Kom ud af limbo!

Skilles – nu eller aldrig?Måske er du i dit hoved i den situation, at der en række ting der irritere dig ved din partner, og du er stoppet for lang tid siden med at respektere ham eller hende. Synes egentlig han/hun er lidt pinlig eller latterlig – både når han/hun er sur, taler dårligt til dig og/eller børnene. Og du går dagligt og bekræfter dig selv i dette, men mere sker der heller ikke, og sådan har du haft det i lang tid. Men det er svært at komme videre – altså at gøre noget ved det. Enten gå, forsøge at ændre på tingenes tilstand, eller affinde dig med det.

I stedet bliver du i virkeligheden blot mere og mere indædt og sur. Føler dig lidt som en ”hønserøv” – og vil meget hellere leve livet i glæde. Du er nød til at gøre noget, ellers bliver du ædt op indvendigt af frustrationer. Brug her venner, familie, eller en coach til at sparre med, for ofte kan det være svært at overskue selv. Du har brug for en der stiller dig de svære nærgående spørgsmål, der hjælper dig på vej til at tage en beslutning – få dig ud af dit limbo!

Få hjælp med onlinekursus

Til at begynde med, så køb mit onlinekursus og sid i ro og mag, og lad dig guide igennem af de mere end 30 korte videoer. De kommer igennem stort set alle de bekymringer og overvejelser du måtte have.

Test dit parforhold her

Når tvivlen nager og usikkerheden kommer snigende, kan det være en god ide at teste sig selv.

Indhent et tilbud