Blog

Undgå ensomhed ved skilsmisse

Ensomhed

Ensom eller alene med dig selv??

3 råd

Du var vant til at være en del af en familie og næsten aldrig alene. Nu står du over for en skilsmisse – enten fordi du vælger den, fordi det valgt for dig, eller du er måske ikke kommet så lang, men overvejer at blive skilt. En af de skræmmende elementer er, at du nu skal til at være alene med dig selv.

Hvad nu?

I starten måske en lettelse, men hverdagen og tomheden kommer snigende og hvad gør man så?? Du skal jo til at lære dig selv at kende fra en anden vinkel. Store dele af dig som person har måske været dæmpet og nedprioriteret i lang tid. Så hvem er du egentlig – den samme som for x antal år siden, før du mødte din partner? Nok ikke, du er blevet mere erfaren, ældre og ved måske også meget mere om hvad du vil.

3 små råd, der kan hjælpe dig på vej:

3 råd:

1. Lær dig selv at kende – igen!

Hvordan kommer du videreHvis det var et nyt fremmed menneske, du skulle lære og kende, hvordan ville du så gribe det an?? Tja, hvorfor ikke som Stefan? Der ”inviterede” sig selv på cafe, en tur ved stranden og sågar på en ferierejse.

I stedet for at drukne ensomhedsfølelsen i masser af aktiviteter med andre mennesker, valgte han bevist at have en periode, hvor han dyrkede sig selv – fandt tilbage til sig selv, lærte at sætte pris på sit eget selskab og nød hvad han så. (Blot skal denne periode ikke vare for evigt, så bliver det til en eneboer tilværelse, og det er måske heller ikke lykken).

Ensom med venner?

Vi ved godt ægteskaber/parforhold ikke nødvendigvis holder hele livet (faktisk er skilsmisseprocenten på mere end 50% i dag). Men venskaber – er der ikke nødvendigvis udløbsdato på. Men det burde der måske være?? Tænk over, hvor tit du overvejer dine venskaber? Nej vel, aldrig, men når I skal ses, ser du så frem til det, eller er der et lille bitte suk allerlængst tilbage, der kunne indikere du måske ikke har så meget lyst til at se ham eller hende?? Så er det måske tiden til at tage dette og måske andre venskaber op til overvejelse.

Har du nogensinde aktivt brudt med en ven/veninde? Nej nok ikke, men ligesom vi i parholdet udvikler os og nogle gange ikke i samme retning, er det samme gældende i venskaberne – vi behøver jo ikke igennem hele livet at have de samme interesser og prioriteter.

 

2. Vælg det bedste!

Netop i en situation med opløsning af parforhold – kan du jo passende også tage andre forhold op til revision! En god ide er i en stille time at vurdere venskaberne – hvilke bringer godt med sig, hvilke venskaber føler du, at du både giver og tager, og hvilke dræner og suger energi ud af dig. Dem hvor du udelukkende bliver drænet og/eller keder dig: Luk dem af – hurtigst muligt, du har ikke brug for det! Du har fortjent at have det godt!

Hvordan?? Tja, enten sige det direkte – som ved ophør af et parforhold. Konsekvent og ærligt. Det kan jo også være blot en periode, og I kan finde sammen igen. Fx hvis du har små børn og din veninde ikke har, så kan det måske være lidt svært at finde noget at tale om.

Men, det kan også være meget grænseoverskridende – så findes der selvfølgelig også den mindre direkte måde – lad være med at tage initiativet til at ses. Så løber venskabet typisk ud i sandet, da der skal to til tango.

Ensom uden noget at bruge tiden til?

Går du fra kernefamilien (eller overvejer at gøre det), og til total alene-hed (i hvert fald når du ikke har eventuelle børn boede hos dig) – skal du selvfølgelig først lande på benene og lære dig selv at kende, men når ”hvedebrødsdagene” er forbi, skal du også videre med dit liv. Skabe nogle relevante rammer, hvor du gør lige præcis det du har lyst til. Enten alene eller sammen med de ”rigtige venner”. Det kan være alt fra en cafe-tur en torsdag aften, til dating, sport, rejser…

3. Kom igang!

Har du en snert af angst for dette nye liv uden for kernefamiliens trygge (og snærende) rammer, så fortvivl ikke!

Undgå ensomhed ved skilsmisse

  • Nye venskaber opstår pludselig, fordi du har muligheden for at være væsentligt mere impulsiv, og fordi du ikke skal tage hensyn til andre end dig selv – (når du ikke har børnene)
  • Gamle venner vil opsøge dig og skabe bånd igen, det sker oftere end man skulle tro.
  • Find nye interesser – er du til sport? Find sportsklubber og meld dig ind.
  • Er du til sociale aktiviteter – men har brug for nye indgangsvinkler, findes masser af websites der kan hjælpe på vej – fx: singleplus.dk, vi kvinder og mange flere.
  • Velgørenhed – bliv røde kors ven, hjælp hjemløse eller lign
  • Dating, når du er klar til det, her er også mange mulige websites.

Det er nu du skal gribe livet og komme i gang igen!!

 

Er det for svært at overskue helt selv, så lad mig hjælpe dig på vej. Med en coach på sidelinjen, er du aldrig helt alene, men har altid en, der er der 100 % for dig! En der vejleder dig til du finder de rigtige drømme og mål, samt støtter dig til at gennemføre dem.

Test dit selvværd her

Tvivler du ofte på dig selv og dit eget værd? Synes du alle andre ofte er bedre, sødere og sjovere end du? Så kan det være en god ide at teste sig selv. 

Indhent et tilbud