Blog

3 ting du ikke viste om at miste sig selv i et forhold

Finder du dig i det meste?

Kærlighed er ikke nok

Det at miste sig selv i et forhold, kan forekomme hvad enten dit forhold er nyt eller mangeårigt. Og måske kender du denne følelse: Hvis jeg bare finder mig i det, så glider det hele meget nemmere. Det gør ikke så meget, vi gør noget, jeg egentlig ikke bryder mig om…

Du er langsomt på vej til at miste dig selv i forholdet! 

Lader dig selv komme i anden række, både fordi det gør hverdagen nemmere og fordi du tænker:

  • Jeg er nok bare lidt forkert, han/hun har sikkert ret
  • Det betyder jo ikke så meget, hvis jeg går med til dette.
  • Konsekvenserne hvis jeg siger fra, er for store
  • Pyt, det bliver sikkert rart bagefter
  • Det er nok det bedste for os begge

At miste sig selv i et forhold

Du har ikke nødvendigvis altid ret i alting, men du ødelægger dig selv, dit liv og ikke mindst din livsglæde, hvis du går med til alt det, der er dig imod – uanset om det er stort eller småt.

Hvad er det egentlig jeg mener med dette? Der er 3 hovedemner, der kan være skyld i du mister dig selv i et forhold. Det behøver ikke nødvendigvis at være meget store ting, men kan også være de små ting, som du selv måske ikke nødvendigvis er så opmærksom på:

1. Overskridelse af dine grænser

2. Manipulering

3. Dominering/tvang

1. Overskrider dine grænser

Det at miste sig selv i et forhold, kan opstå, når dine grænser overskrides. Tale grimt, hårdt og groft på en måde du ikke bryder dig om og måske heller ikke har været vant til fra tidligere. Det gør dig ked af det og gør måske du trækker dig ind i dig selv, i stedet for at sige fra?

Verbalt eller fysisk tvinge eller presse dig til ting du ikke har lyst til. Det kan fx være måden i er sammen på, når der er andre til stede. Måske en konstant næsten intim berøring, eller det modsatte, han udleverer dig og hvad dine inderste tanker er, til andre? Det kan være, han kræver du går klædt i noget tøj, du absolut ikke bryder dig, hvad enten det er det ”konede” eller det ekstremt udfordrende. Uanset hvordan dine grænser overskrides, fører det til, at man kan miste sig selv i forholdet.

2. Manipulere dig i stort og småt

Forsøger at ændre dig til at blive en anden end den du egentlig er. Det kan være på alle områder – fra opførsel til interesserer, job og specielt troen på dig selv.

Du skal endelig ikke tro du er lige så god som ham/hende og ser i hvert fald ikke lige så godt ud!

Specielt det med at nedgøre dig, er en meget væsentlig del af at miste sig selv.

Det kan også være på den ”elegante” måde, hvor du faktisk ender med at tro, det er dig selv, der er kommet på ideen med at tage på frimærkeudflugt til Nordnorge, selvom du hader både frimærker og Nordnorge. Men du opdager det ikke, før det er for sent.

3. Dominere

I stedet for at manipulere dig til at gøre, som din partner vil, kan det også være, du i stedet bliver presset til at tage afstand fra mennesker du kan lide. Begrundelsen kan jo være – din partner ikke kan lide dem, eller hvis du ser dine venner alene, at undskyldningen så er, at i jo så ikke har så meget tid sammen.

Dominering er meget ofte, det starter i det små. ”Det kan jeg ikke lide” – ensbetydende med, så gør VI ikke dette, for så bliver partneren bare sur. Jeg kan ikke lide, når du har det tøj på. Jeg kan lide, når du har det tøj på… og med efterfølgende straf/belønning, når du gør det rigtige. Og det kan virke som et quick fix blot at undgå disse ting! At adlyde. Problemet er, at det er sådan man kan miste sig selv i et forhold.

Lade partneren få ret

Hvor ofte har du ikke blot givet efter og ladet din partner få ret og indeni dig selv tænkt: Du får ret og jeg får fred. Det kan virke som en simpel indrømmelse, men det er sådan, man starter på at miste sig selv i et forhold.

Kompromiser

Der er altid kompromiser i et forhold, men du må ikke forveksle kompromiser med overskridelse af dine grænser, manipulering og dominering. Kompromiser er de små ting, man gør for at glæde hinanden, og som kommer helt naturligt, og uden du skal overskride en grænse du ikke har lyst til.

Kærlighed er ikke nok

Alt dette starter ofte ikke fra den ene dag til den anden, men kommer krybende. Du lægger simpelthen ikke mærke til det. Der skal noget mere til, før du indser det. Måske denne artikel, måske en rigtig god ven eller familie, der tør sige det til dig.

Måske elsker du på trods af alt dette alligevel! Men gør du det? Holder du ikke bare fast, fordi du ikke tør andet, fordi du ikke mener du kan være andet bekendt, fordi du ikke er bedre værd, fordi at gå virker vildt farligt og angstprovokerende, fordi det også vil gå ud over børnene?

At miste sig selv i et forhold kan være invaliderende – få hjælp, inden du mister dig selv helt.


Det at miste sig selv i et forhold er ikke et godt sted at være. Og der kan være mange undskyldninger for ikke at tage hånd om problemet. Men måske er tiden kommet til at se lidt dybere ind i dig selv? Og det er svært! Måske noget nær umuligt at gøre selv!

Sørg for at find en meget god ven eller familie, der tør sige noget til dig, eller kontakt mig – jeg er helt upartisk og ved, hvordan jeg hjælper dig til en afklaring. Bestil tid ved knappen øverst på siden.

Du kan også vælge at købe et onlinekursus, der fører dig igennem alle de udfordringer og overvejelser du måtte have. Der er mere end 30 korte videoer med hver sit emne, der guider og hjælper dig med eksempler og små opgaver. Alt sammen støtte der hjælper dig nærmere en afklaring af hvad du vil med dit liv og dit parforhold.

Test dit parforhold her

Når tvivlen nager og usikkerheden kommer snigende, kan det være en god ide at teste sig selv.

Indhent et tilbud