Blog

Er dine nerver flossede?

For mange krav og forventninger?

Formindsk dine egne hårde krav til dig selv

Læs her om, hvordan dine kæmpe selv-forventninger og krav ødelægger dit liv samt 4 måder at beskytte dig på. Forøg dit selvværd. Hvis dine nerver føles flossede, er det svært at komme videre.

Pres og negative tanker

Presser du dig selv med en masse krav og tænker du ofte negative tanker omkring ting, der omhandler dig selv? Noget du ikke synes du gør rigtigt, hurtigt, eller bare godt nok?

Vi kan have en række løgne, vi fortæller os selv, der afholder os fra at have et godt liv i balance med os selv. Hvornår stopper du med alle disse nedladende tanker? De flår dig i stykker, gør dig nervøs, usikker – alt sammen noget, der får dine nerver til at hænge i laser.

Mange tanker hver eneste dag

Der er hver dag tusindvis af tanker der løber gennem vores sind – ofte kan vi inden for få minutter, gå fra at have tanker om nutiden, fortiden og fremtiden til at få hurtige billeder af mad, en tidligere kollega eller en favorit berømthed ind på nethinden.

Nogle af disse tanker opleves irrelevante eller måske blot trivielle, men alle vores tanker spiller en rolle i udformningen af vores holdninger og meninger om os selv og verden. Det er derfor, det ofte går galt, når vi lader disse tanker spinde omkring en negativ tro på os selv og en nedgørelse af vores egne evner og formåenhed.

Her beskrives en række løgnagtige tanker, vi fortæller os selv, samt nogle eksempler på hvordan vi ændrer disse følelser, livssyn og begrænsninger.

4 usandheder

1. Usandhed: ”Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre”

Er dine nerver flossede? Forøg dit selvværdMange mennesker bruger meget tid og bekymringer på hvordan de skal nå et bestemt mål – i den grad at de bliver så udmattede, at de næsten opgiver før de får startet. Tænk i stedet: ”Jeg ved hvad jeg vil” eller ”jeg kommer stadig tættere på”. Når det handler om at nå et mål, er det vigtigt at holde slutresultatet for øje. Se det som en GPS-vejledning når du kører bil. Du kender ikke den præcise rute, men du ved, hvor du vil hen, og GPS’en skal nok guide dig. Hold fast i målet, og løsningerne du har brug for undervejs, vil komme efterhånden som du skal bruge dem, enten fra en god ven, tillid eller inspiration fra dig selv. Få inspiration, hjælp og støtte til at udvikle dig. Jeg arbejder som coach, hvor mit formål er at hjælpe og støtte mennesker i KUNSTEN AT LEVE. Hjælpe mennesker, der sidder fast, er i tvivl, stressede, i det hele taget med nerverne uden på tøjet, her hjælper og støtter jeg dig videre til at få det liv du gerne vil have. Bestil en coaching samtale og lad os komme i gang.

2. Usandhed: ”Jeg kan ikke gøre det rigtigt”

Det er ikke nødvendigvis en løgn, blot en selvdestruktiv sætning. For det er rigtigt, vi kan ikke gøre alting rigtigt hver gang, for ingen er perfekte – altid. Tænk i stedet: ”Jeg vil gøre mit bedste”. Det er vigtigt at forstå, at alt, lige fra karriere, helbred, og dit liv i det hele taget, er en on-going proces, hvor alting hele tiden ændres og bliver bedre. Se det som skitser, kladder, første forsøg og oplev at fejl er vejen til storhed! Lige så snart vi glemmer ”perfekt”, tager vi presset af os selv og bliver i stand til at performe meget bedre.

3. Usandheden: ”Jeg er ikke så smart/talentfuld/smuk”

For mange krav og forventninger? Forøg dit selvværdNår vi sammenligner os med andre, skaber det vrede, fjendskab, jalousi og negativ konkurrence, alt sammen på en måde, så vi oplever en følelse af mindreværd. Når det sker, oplever vi også vi bliver drænet for energi. Og hvis du tror du er den eneste der har disse tvivl, så tro om igen. Fx mange skuespillere, entertainere, ledere siger ofte til sig selv, når de får anerkendelse: Puh, ha, så slap jeg også afsted med det denne gang. Tænk i stedet: ”Jeg ved hvad jeg er god til, og jeg respektere alle mine talenter og gode sider”. Det er vigtigt at vide med dig selv og tro på, du har et formål og en grund til at være på denne jord. Start med at noter alle dine bedste kvaliteter, alt det du ved du er god til. Vær ikke genert, ikke ydmyg, du skal prale! Når du så fra tid til anden kommer i tvivl, så kig på listen. Husk altid, at verden har brug for din storhed! Når man nedgør sig selv, er det meget svært at nå de høje mål. Det er også svært at ændre de destruktive tanker og sammenligninger med andre. Jeg ved alt om det – har selv været der, og ved det er ”hårdt arbejde” at lære at elske og respektere sig selv, ved derfor også at det er muligt at ændre! Benyt dig af min rådgivning, træning og erfaring til hurtigt at komme videre også få det bedre.

4. Usandheden: ”Jeg har ingen indflydelse på det der sker”

Hvad enten vi udelukkende tror på en højere magt, skæbnen, eller måske vores chef, er det at fralægge sig sit eget personlige ansvar. På den måde frarøver det os viljen til at tage beslutninger og at følge vores hjerte, og på den måde aldrig opdage, hvor fantastisk livet er, og hvor stærke vi egentlig er. Tænk i stedet: ”Jeg vil gribe livet og leve det fuldt ud”. For at se mulighederne, må vi åbne vores hjerter, så nye tanker, overbevisninger og forventninger får plads, og deraf giver muligheden for at nye ting og muligheder kan ske.

Kom videre nu – forøg dit selvværd

Kom nu videre – lad mig hjælpe dig. Forøg dit selvværd. I stedet for du selv kæmper i lang tid, og måske kun lykkes halvt, så lad mig hjælpe dig. Jeg vil dels bruge min coach og NLP- uddannelse, min lange erfaring med mennesker i udvikling, samt min livserfaring.

Test dit selvværd her

Tvivler du ofte på dig selv og dit eget værd? Synes du alle andre ofte er bedre, sødere og sjovere end du? Så kan det være en god ide at teste sig selv.

Indhent et tilbud