Blog

Gør krav på lykken – nu!

krav på lykke

Kender du det?

Hvis jeg bare ikke:

  • vejede 4 kg for meget
  • var et totalt rodehoved med mit liv
  • havde så svært ved at tage en beslutning

Hvis jeg bare var:

  • lidt smukkere
  • lidt sødere
  • lidt klogere

 

Så ville alt være meget nemmere! Så ville jeg ikke ligge vågen om natten og have alle de dårlige tanker, men være glad og let om hjertet!! Gør krav på lykken – nu!

Blot undskyldninger!

Du ved jo egentlig godt, det ikke hænger sådan sammen. Men det hjælper jo ikke, for det er kun logikken og hjernen der siger det. Følelserne, derimod, de siger noget helt andet! Det er gode undskyldninger, der gør du ikke kommer videre!

Gammelt ordsprog siger:

”Sjælen ved, hvordan den helbredes. Udfordringen er at få hjernen til at tie”

Hvad kan jeg forvente af livet?

Der vil altid være nogen der har det værre og bedre end dig. Men det er ligegyldigt. Det er dig, det gælder. Du har måske haft tanken – ”Ægteskabet/parforholdet/livet er måske blot sådan, – jeg kan ikke forvente mere, – jeg fortjener ikke mere, – andre har det ligesådan, sådan lidt halvskidt, det er måske bare hvad ”man” kan forvente”??

DROP DET – både det at sammenligne med andre og at acceptere det er ok at have det halvskidt (medmindre altså du er masochist!). Du har også krav på at have det godt og være lykkelig. Du har absolut

også fortjent det!!

Jeg skal lige…Gør krav på lykken – nu!

Skilles eller ejDu har også mange undskyldninger for ikke at gøre noget ved det: Jeg skal lige have overstået konfirmationen, ferierejsen, partneren der går gennem en hård tid, et mistet job, sygdom, men bagefter – så….. Det sker bare aldrig, så kommer der noget nyt, der liiige skal overstås.

Det ville være genialt, hvis vi havde en knap, hvor vi kunne slå de negative følelser og tanker fra, så vi kunne komme ind til sagens kerne, men det kan vi ikke – umiddelbart.

Og dog – der er alligevel en hel del DU kan gøre selv, for at ændre dette, dit liv og din livsglæde!

 

Positive og negative tanker

Dine tanker er det første der skal hjælpes på vej så du kan komme ind til sagens kerne. Tankerne bliver dannet af dig, inden i dig og kun af dig. Dvs., det er også kun dig der kan ændre dem! Har du nogensinde tænkt over det? Når du tænker gode eller negative (dårlige) tanker – er de kun indeni dig. Hvilken en retning de tager – er dit valg. Det er virkelig, virkelig nemt at skrive her, og vanvittig svært at udføre. Men  andre gange er det piece of cake, så tænker vi bare positive rare tanker.

Husk de gode historier/situationer

Det du kan gøre for at komme i gang, er at samle på gode historier / glade situationer. Det kan være stort og småt. Jagt dem – også i dagligdagen. Det kan fx være de små situationer som

  • du trøster dit barn, og barnet putter sig ind til dig i tryghed og kærlighed
  • en veninde der vælger at ringe til dig og fortælle den gode nyhed om hendes graviditet, fordi hun holder af dig og vil dele det med dig,
  • en ferie/eller blot en aften, hvor du og din partner havde det godt sammen.

Når så de tunge tanker med alle bebrejdelserne kommer, så hiv de gode historier frem i stedet, og fokuser på dem i stedet- forsøg og hold fast så længe du kan. Det lykkedes ikke 100% de første gange, men det kan altid lette og få verden til at se lidt lysere ud, og efterhånden bliver det nemmere og nemmere. Skriv dem gerne ned, så er de også nemmere at huske.

Et skridt frem mod gode beslutninger

Skilles eller ej?Det kan være lige netop det, der skal til for at komme videre – få ændret tankernes spin fra at køre i nedaf i den negative spiral til at se lysere og mere optimistisk på den aktuelle situation, og dermed få taget den beslutning, DU trænger til for at bevæge dig fremad. Uanset om det drejer sig om beslutninger inden for parforhold, job-skifte eller måske endda at skifte karriereretning.

De negative tanker kan være et fængsel, der holder dig tilbage fra at finde ud af hvad du i virkeligheden føler i alle disse situationer, kan være dem der holder dig fra at tage springet fra at gå eller blive i en måske fastlåst situation.

En succes er starten på flere


Når du har brudt denne negative spiral kommer løsningerne måske dumpende af sig selv, måske har du brug for en ekstra hånd til at få styr på tankemylderet, det kan være med hjælp fra en veninde, en kollega eller et familiemedlem.

Det kan også være du har svært ved at involvere nogen mere eller mindre tæt på dig selv, og her kan en helt udenforstående professionel være løsningen. Overvejer du det, så skriv eller ring til mig og lad os sammen se, hvordan jeg som coach kan hjælpe dig videre i din processer henimod at blive lykkeligere og gladere. Jeg har hjulpet mange før dig. Lad mig også hjælpe dig på vej til at finde de svar der nogen gange kan synes umulige at se selv. Få et gladere liv, hvor du gør det, der betyder allermest for dig!

Test dit selvværd her

Tvivler du ofte på dig selv og dit eget værd? Synes du alle andre ofte er bedre, sødere og sjovere end du? Så kan det være en god ide at teste sig selv. 

Indhent et tilbud