Blog

Lader du dig nøje?

Nøjes du?

Eller tør du tage ansvar for dit liv??

Sætter du dig selv under andre?

Jeg har selv fra tid til anden levet efter dette udsagn – at lade sig nøje – og hører det også ofte når jeg coacher. Det findes i mange versioner og udgaver – her er et lille udpluk, – du kan sikkert også selv tilføje et par stykker:

Jeg lader mig nøje med:
  • At have et dårligt job, en dårlig chef/kollegaer
  • At være i et dårligt parforhold uden kærlighed
  • At have kærlighed on and off på partnerens præmisser
  • At have en dårlig økonomi
  • At være utilfreds med min krop
  • At være utilfreds med mit liv
  • At tilsidesætte mine egne behov
  • At påtage mig en rolle, hvor jeg er den søde der ikke siger fra

Og der findes mange mange flere…

Offertankegang!

lader du dig nøje??Det er meget nemt at dække sig ind under denne lidt offeragtige tankegang og i virkeligheden ekstremt basalt. Lader du DIG nøje?

Jeg vælger her at fokusere på parforholdet og hvordan vi her nogengange ubevist lader os nøje med noget halvgodt/dårligt, fordi det er det nemmeste……

Som introduktion vil jeg starte med at fortælle en meget personlig historie, der er en sammenfatning af flere menneskers historie – den kunne måske også være din? Lad mig introducere Pia (fiktivt navn):

 

Pias historie:

Pia stod for nogle år siden og var kørt totalt fast – var i et halvdårligt parforhold og med et job hun hadede. Synes hun havde ladet sig nøje med dette halvdårlige liv i alt for lang tid, men havde hun fortjent bedre? Var det ikke bare sådan livet var for alle andre også? Hvordan kunne Pia tillade sig kræve mere? Var det ikke naivt af hende at tro der var mere i det for lige netop hende?

Hvordan kom Pia videre?

På et tidspunkt blev det for meget, men at ændre to ting på en gang, det var for voldsomt, så Pia ræsonerede at det nemmeste nok var at ”fixe” et nyt job først, så få styr på parforholdet bagefter.

Så Pia gik i gang med at søge en masse jobs, kontakte en mængde headhuntere og sende mails til relevante personer i sit netværk. Kom også til samtaler, men hver eneste gang stoppede det her. Vildt frustrerende og irriterende.

Efter et halvt år opgav Pia, kontaktede en coach, der fik hende til at indse, det var den forkerte fremgangsmåde. Idet ingen headhunter eller virksomhedsansvarlig vil ansætte en, der ikke har styr på sit privatliv! For selv om vi tror vi kan skjule det, så skinner det alligevel igennem, hvordan vi har det mentalt.

 

Den vanskelige beslutning

Derfor blev Pia nød til at begynde med det sværeste – at få kigget på og vurderet sit parforhold, og her tage en beslutning om at gå eller blive. Først da den var taget og ført ud i livet, kunne Pia koncentrere sig om at få et nyt job. Og på det tidspunkt faldt alting på plads: Nyt job, ny god økonomi, ny kæreste og ikke mindst ny ekstremt forøget livsglæde.

Kan du nikke genkendende til noget i denne historie, der er taget fra den virkelige verden?

Test dit parforhold her

Når tvivlen nager og usikkerheden kommer snigende, kan det være en god ide at teste sig selv.

3 råd – Lader du dig nøje?:

Mit råd og min konklusion efter mange samtaler om lige netop dette emne er: Undgå at bruge for meget tid af dit dyrebare liv på – at lade dig nøje – for du har fortjent det bedste! Du lever kun en gang, ”du er din egen lykkesmed”, og kun du kan og skal tage ansvar for dit liv! Så grib chancen, gennemgå disse tre trin og fang lykken, for den er der – også til dig!

1. Forstå

Forstå (hvad vil det sige at lade sig nøje med mindre end det bedste? Hvad betyder det specifikt for dig? Hvad ville du hellere, hvis du helt selv kunne bestemme?

2. Erkend

Erkend (indrøm overfor dig selv, at du faktisk har områder, hvor du lader dig begrænse, af en årsag – ligegyldigt hvilken, skriv dem ned – alle sammen og beslut du vil gøre noget for at ændre dem – nu!)

3. Reagér

Reagér (Gør noget, enten selv eller få hjælp – fra en professionel eller fra en rigtig rigtig go ven)

I kraft af mit speciale omkring hjælp til skilsmisse afklaring, samt coaching og rådgivning før, under og efter en skilsmisse, kan jeg på en enkel og nænsom måde være din sparringspartner og hjælpe dig igennem den hårde tid.

Jeg har gennemført mere end 1.000 coaching samtaler omkring dette emne og kan også hjælpe dig til at undgå mange af de faldgruber som jeg ved der ofte kommer. Og hvorfor gøre de samme misforståelser og fejltagelser, når det nu kan undgås?

Test dit selvværd her

Tvivler du ofte på dig selv og dit eget værd? Synes du alle andre ofte er bedre, sødere og sjovere end du? Så kan det være en god ide at teste sig selv. 

Indhent et tilbud