Blog

Utro? 3 gode råd

Det var ikke med vilje

Få gode råd til at komme videre

Utro? – Du er faldet i en enkelt gang til en julefrokost…. Eller det var måske der, det startede og nu har det udviklet sig? Har du det ligesom Lone? (Lone er et fiktivt navn). Lone er gift, har 2 børn, et godt job og bor dejligt. Men, det er hele er lidt for kedeligt og en dag falder hun over Peter til julefrokosten, de er sammen – kort og hektisk og efterlader Lone med en følelse af at det var utrolig dejlig livsbekræftende, forbudt og spændende.

En gang eller et forhold

Den ene gang af utroskab blev til to – der var lige en anledning til at være sammen igen til et møde afholdt i den anden ende af Danmark med overnatning. Det var lidt mere planlagt – efter mødet, gik de ud og spiste og tog tilbage på hotellet sammen. Endnu en vanvittig oplevelse. Det var for dejligt at slippe, og pludselig var Peter blevet en del af Lones liv – om end i det skjulte. Påskud blev opfundet, for at de kunne spise frokost sammen eller sove sammen.

Hvorfor valgte Lone at være utro?

Det var måske ikke engang et bevist valg, men mere eller mindre noget der bare skete. Lone nåede ikke at stoppe op og undres, tænke, overveje eller noget som helst andet. Det kom bare til at passe ind og supplere med det som Lone manglede i sin hverdag: Spændingen, ømheden og nærheden.

Hvordan har Lone det med dette dobbeltliv?

Utro? gode råd til at komme videreBagsiden er den evige dårlige samvittighed, og det svigt Lone ved utroskaben kommer til at stå for. Både svigt over for sig selv og sin ægtefælde. Der er angsten for at blive opdaget, angsten for at ændre på et liv, hvor det i få øjeblikke er rigtig rigtig godt og alt for ofte er tungt og svært. Også svært fordi hun ikke kan tale med nogen om det. Hun føler ikke andre vil kunne forstå eller acceptere det, ej heller måske stole på dem.

Er du i en tilsvarende situation, og føler du har brug for at få mere klarhed over problemerne i dit parforhold eller hjælp at komme videre? Kontakt mig via telefon eller book en coaching samtale.

Hvordan kommer Lone videre?

Dette dobbeltliv er som at balancere på et knivsæg – og absolut ikke holdbart. Men at ændre status quo er svært, for hvordan, med hvem og hvornår?? For Lone gik det i hårdknude – hun kunne ikke se sig selv ud af det på nogen måde. Lyder mærkeligt, men hun holdt mere eller mindre af begge mænd!

Typisk i sådanne situationer, er det sjældent helt så ”enkelt” som blot lidt kedsomhed i et parforhold, der skubber os ud i forskellige absurde situationer. For Lone var der da også uro på flere fronter:

  • På jobbet, der i længere tid ikke havde været særlig interessant – dårlig chef, uspændende opgaver samt kollegaer der bagtalte hinanden mv.
  • På helbredssiden, hvor Lone igennem længere tid havde haft problemer med en delvis kronisk lidelse, der gjorde hende syg i længere perioder. 
  • På boligfronten, der godt nok var et dejligt hus, men hvor der for nylig var konstateret skimmelsvamp

En fastlåst situation

Utro - gode råd til at komme videreUden at ville det bandt Lone sig selv med lænker, det var svært at løsne sig fra. Hun havde trygheden ved ægteskabet, spændingen ved elskeren, sikkerheden med jobbet, samt trods alt et sted at bo.

Svært at sige farvel til, for at komme videre. Lone følte sig alene med problemerne og uden nogen at tale med det om.

En god løsning

For Lone var løsningen et coaching forløb, der støttede og hjalp hende igennem og ud på den anden side. Resultatet er i dag en glad, afklaret og et meget lykkeligere og mere ærligt menneske.

Følelsesmæssigt holdt Lone sig selv i et jerngreb, som skulle løsnes først. Hun skulle blive stærk nok til dels at vælge at sætte sig selv i centrum for sine følelser og ikke lade sig følge med strømmen. Det resulterede i hun gav slip på begge mænd. Det tog et stykke tid, hvor hun billedligt talt stod på klippekanten højt oppe og kiggede ned, før hun turde tage springet – at skulle sige farvel til begge mænd – på en gang!

Et meget bedre selvværd

Da Lone og hendes mand var splittet op og flyttet hver for sig, væk fra det dårlige hus – blev den kroniske lidelse hurtigt bedre, hvilket igen gav Lone overskud til at søge og finde et nyt job, og dermed også komme helt væk fra Peter. Lone gav sig selv det løfte – aldrig mere at være uærlig over for sig selv, tage sine egne følelser alvorligt og reagere på dem, når de opstår og ikke tillade sig selv at blive fanget på samme måde som tidligere!!

Utro – 3 gode råd – kom videre:

Er du i en lignende eller blot tilnærmelsesvis i samme situation som Lone var i, bør du snarest muligt tage dig selv alvorlig og få ændret på det. Mest for dig selv, dit selvværd og dit helbreds skyld, men også for alle nær dig. Det du kan gøre er enten:

1. Skriv…

Skriv skriv skriv alle dine tanker ned – hudløst ærligt, og forsøg at stil spørgsmål ved det du skriver – hele tiden.

2. Bearbejd det selv

Bearbejd det selv – det tager tid, forsøg ikke at pres noget igennem. Mærk efter, vurder, forestil en ny fremtid i forskellige scenarier. Mærk efter, hvordan de hver især føles, og ikke mindst gør noget i stedet for blot at lade stå til!

3. Få hjælp

Tag en genvej og søg hjælp, og få processen speedet op. Der er utrolig svært at styre sine egne tanker, du kan måske, men du vil spare dig selv for en masse, ved at få hjælp til at komme videre.

Få et lille skub

At komme videre er ikke umuligt, slet ikke, men kan sjældent tackles helt på egen hånd. Der er brug for en til dels at skubbe på processen og dels til at holde fast som et anker, og her er der selvfølgelig gode venner og familie, men de har ikke erfaringen at dele ud af, med faldgruber og ting man skal undgå, huske mv. Her giver det stor mening og sparer dig for meget, hvis du benytter en professionel hjælp.

Vid, du ikke er alene!!!

Der er andre i samme situation! Benyt dig af det. Jeg har hjulpet mange fri af deres lænker, så både de selv og de øvrige implicerede er kommet videre hurtigt, og langt hurtigere end hvis de selv havde håndteret det hele vejen igennem.

Køb onlinekurset og få hjælp til afklaring – er det blot lidt kedsomhed eller skal du se og komme videre?

Test dit parforhold her

Når tvivlen nager og usikkerheden kommer snigende, kan det være en god ide at teste sig selv.

Indhent et tilbud